Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen zich op alle vlakken kunnen ontwikkelen. Naast de cognitieve ontwikkeling, staan ook praktische vaardigheden hoof in het vaandal op It Twaspan.

Zo kookt groep 7&8 elke donderdagmiddag een gezonde maaltijd op school. Dit gebeurt in groepjes van 4 onder leiding van meester Kornelis. Er wordt praktisch én theoretisch gewerkt: lezen van het recept, kijken wat er allemaal nodig is, een berekening maken van het gaat kosten, wegen..... Als alle klaar is eten we het gezellig met zijn allen op!

Op vrijdagmiddag vindt er sinds dit schooljaar een talentecircuit plaats. Vaste onderdelen zijn: drum, gistaar, zang, keyboard en koken.
De overig activiteiten wisselen: knutselen, webdesign, fotografie, techniek, ICT...........
De hele school (groep 3 t/m 8) doet hier aan mee. De kinderen kunnen zich inschrijven voor een activiteit naar keuze.